*Nettavisen* Nyheter.

Odfjell trekker seg

Johan Fredrik Odfjell trekker seg som styreleder-kandidat i Statoil etter sterk mediekritikk.

Bergenseren Johan Fredrik Odfjell ønsker ikke lenger å gå inn som styreleder i Statoil. Dermed må valgkomiteen finne en ny kandidat som kan fremmes overfor bedriftssamlingen, ifølge NA24.no.

Kandidaturet av Odfjell har vært omstridt, mye på grunn av hans gigantiske etterlønn som han får utbetalt av sin forrige arbeidsgiver Vesta. Det ble sterkt kritisert av Arbeiderpartiet og fagbevegelsen, som mente fallskjermen på 750.000 kroner i året, var umoralsk.

Det skapte også politisk oppstandelse da det kom fram at Odfjell ble headhuntet til styrelederstillingen av sin egen hodejeger.

Ifølge NA24 skal Oljedepartementet ha ment at innstillingen av Odfjell til styrelederjobben har vært uheldig for Statoil. Odfjell har derfor kommet fram til at han trekker seg, etter å ha konsultert med lederen for valgkomiteen, Anne Kathrine Slungård.

- For å bidra til ro i selskapet har Johan Fredrik Odfjell kommet til at han ikke lenger er kandidat. Det mener jeg er en riktig beslutning, sa statsminister Jens Stoltenberg i Stortingets spørretime onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag