RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odfjell viser og ser bedring

Sist oppdatert:
Odfjell økte resultat i fjerde kvartal, og kan vise til en omsetningøkning gjennom hele 2002. Rederiet forventer også at resultatforbedring vil fortsette i 2003
Kjemikalietankrederiet Odfjell fikk et resultat før skatt på 20 millioner dollar i fjerde kvartal, etter en bruttoomsetning på 226 millioner dollar.

Tallene er rett over estimatene til Fearnley Fonds, et av få meglerhus som dekker Odfjell-aksjen. Fearnley Fonds ventet en omsetning på 216 millioner og et resultat på 18 millioner dollar.

I tredje kvartal omsatte Odfjell på 217 millioner med et resultat på 16 millioner dollar, mens rederiet i fjerde kvartal 2001 fikk et resultat 12 millioner dollar.

Rederiet opplyser i kvartalsrapporten at de forventer en fortsatt lav økonomisk vekst i verden, og slik sett forventer et stabilt men flatt kjemikalietankmarked i 2003. Imidlertid forventer rederiet på legge frem bedre resultater i år.

En viktig årsak er lavere renter som nå er låst inn, samt valutagevinster som på dagens dollarkurs vil gi en gevinst på 30 millioner dollar. Allerede er 12 millioner av dette realisert

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere