RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odin ser fortsatt oppgang

Sist oppdatert:
Odin Forvaltning ser videre oppgang for børsene, og forvalter Jo Brenden mener oppsvinget i verdensøkonomiens lokomotiv, USA, er godt fundamentert
Odin Forvaltning mener det amerikanske oppsvinget et godt fundamentert, heter det i fondsselskapets siste månedsrapport.

Det vises til fire forhold:

For det første fortsetter amerikanske selskapene å overraske positivt med gode resultatrapporter. Estimatene oppjusteres for både resultat og omsetning.

For det andre venter Odin at det vil bli økt investeringer innen energisektoren i USA på grunn av et oppdemmet investeringersbehov, etter at forbrukerne til nå har trukket mye av lasset i den amerikanske økonomien.

Odin mener også at verdsettelsen i det amerikanske aksjemarkedet er på et fornuftig nivå. Kombinasjonen av oppjusterte inntjeningsanslag og fortsatt lave lange renter gjør at Odin betegner prisingen som høyst forsvarlig.

Til sist pekes det på markedet for foretaksobligasjoner. Ifølge kredittratingbyrået Moody’s er antallet nedgraderinger i kredittverdighet i obligasjonsmarkedet på sitt laveste nivå siden tredje kvartal 1999.

- Dette betyr at de børsnoterte selskapene som finansierer seg med låneopptak i obligasjonsmarkedet får en bedre finansiell stilling. Eller sagt med andre ord; antall konkurser flater ut og vil etter hvert begynne å falle, skriver Odin.

Markedet skal opp

Odin mener det er grunnlag for videre oppgang i aksjemarkedet.

- Psykologien i aksjemarkedet skifter mellom frykt og grådighet. I det siste har vi sett tegn til frykt igjen etter den kraftige børsoppgangen det siste halvåret. Tvil og usikkerhet gir også muligheter i aksjemarkedet. Sannsynligvis er det et godt tegn at det fortsatt hersker skepsis. Det betyr at toppen trolig ikke er nær – tvert imot. Flere kjøpere vil komme på banen, og i tillegg har livselskapene og pensjonskassene for lite aksjer i porteføljene sine, skriver Odin Forvaltning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere