RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odin ser godt børsår i 2004

Sist oppdatert:
Odin Forvaltning og investeringsdirektør Ragnhild Wiborg ser et godt børsår i 2004, og mener veksten i verdensøkonomien overskygger dollaruroen
Odin Forvaltning oppsummerer i sin siste månedsrapport året 2003 og ser videre inn i 2004.

- Oppsummerer vi våre antagelser kan vi se fram mot et godt børsår i 2004, mener Odin.

Det pekes på at makrotallene i USA viser klare tegn til bedring. Kina er på full fart fremover, ikke minst etter inntredenen i verdens handelsorganisasjon, WHO.

- Veksten i Europa er dessverre litt svakere enn vi skulle ønske oss, men reformviljen er større nå i de toneangivende landene Tyskland og Frankrike enn den var for ett år siden, heter det.

Odin mener veksten er mer avgjørende enn dollar.

- Svak dollar har vært, og er et viktig tema, spesielt for Norden som har mye dollarsensitiv industri. Mange bedrifter har imidlertid blitt mer globale og sørger for å valutasikre sine balanser og inntekter. Vi tror imidlertid at veksten i verden på det nåværende tidspunkt er viktigere for aksjemarkedene enn dollarutviklingen, heter det.

- Vi tror veksten i USA blir så bra at det trekker til seg investeringer og kjøpere av dollar. De store bekymringsfulle underskuddene på budsjettet og driftsbalanse er fremdeles der, men det sistnevnte blir hjulpet av en svakere dollar, heter det.

Odin medgir at dagens lave renter ikke kan vare evig, men tror ikke på noen brå oppgang.

- En globalisert verden bidrar til å holde inflasjonen i sjakk. Dessuten finnes det mye ledig kapasitet innenfor visse sektorer. I år er det dessuten presidentvalg i USA, noe som taler i mot en sterk renteoppgang i USA i første halvår.

Når det gjelder verdivurdering av aksjer, medgir Odin at enkelte markeder og selskaper ser overvurdert ut, men ser samtidig en overvekt av selskaper som er lavt priset.

- Vi venter oss at inntjeningen blir høyere enn forventet, slik at mange analytikere må oppjustere sine inntjeningsestimater. I dette perspektivet ser ikke markedene og selskapene så dyre ut, heter det.

Geopolitisk uro og terrorhandlinger kan forandre bildet dramatisk, en Odin peker på at verden i fjor klarte å tilpasse seg bedre til slike situasjoner og hendelser enn man hadde trodd på forhånd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere