RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odin-sjef: Ser 10 prosent til

Sist oppdatert:
Jarl Ulvin er den nye investeringsdirektøren i Odin Forvaltning. Her får du hans syn på aksjemarkedet og renten
Jarl Ulvin tok over jobben etter profilerte Ragnhild Wiborg som investeringsdirektør i Odin Forvaltning, som forvalter Odin-fondene.

I tidligere intervjer iMarkedet.no har gjort med Wiborg har hun vært svært positiv til olje- og offshoreaksjene på Oslo Børs. Det er også Ulvin, men han merker nervøsitet.

- Markedet synes jeg er positivt, men det er en noe underliggende nervøsitet, sier Ulvin til iMarkedet.no.

Stadig høyere rater både innen frakt og produksjon sikrer gode vilkår for shipping- og riggselskapene.

- Vi tror at det vil fortsette i overskuelig fremtid, sier Ulvin som forventer at Oslo Børs vil klare en oppgang på omtrent 20 prosent pluss i år. Så langt i år har Oslo Børs steget rett i underkant av 10 prosent.

Ulvin mener altså at oppgangen i aksjemarkedet vil fortsett ut året.

- Vi tror det vil vedvare. Det er mye eksterne faktorer, som oljeetterspørselen, som vil bestemme oljeprisen, som spiller inn. Men ser man bort fra faren for oljeprisfall, kraftig rentestigning og eller en avkjøling i den kinesiske økonomien, så bør det være hold i dette, sier Ulvin.

Investeringsdirektøren, som har lang erfaring i finansmarkedene, vil helst ikke ha noen oppfatning av renteutsiktene, annet enn at han legger til grunn at de vil tikke sakte oppover.

- Får jeg kniven på strupen og må kommentere renten så tror jeg at det motsatte av det alle tror vil skje, sier Ulvin som mener det ikke kommer noen overraskelser i de kommende rentemøtene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere