RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odin vekter kraftig opp i Photocure

Sist oppdatert:
Odin Forvaltning har kjøpt Photocure-aksjer i bøtter og spann de siste ukene. I dag flagget de over 5 prosent av aksjene
Photocure har vært alt annet enn en børsrakett. Selskapet, som har utviklet et legemiddel for behandling av hudkreft og forstadier til hudkreft, har slitt med godkjennelser i USA og svakere salg enn ventet, en skuffelse for aksjonærene.

Dette mener tydeligvis Odin er bakt inn i kursen, og fondsselskapet har i det stille kjøpt seg kraftig opp i selskapet. I dag flagget de to ganger at de hadde kjøpt aksjer opp til fem prosent i aksjen.

Dersom en aksjonær får over 5 prosent av aksjene i et selskap må de sende en såkalt flaggmelding til Oslo Børs umiddelbart.

Odin sendte først ut en melding der de skrev at de hadde kjøpt 529.600 aksjer på dags dato, og dermed satt med et totalt innehav på 887.474 aksjer som tilsvarer 5,05 prosent av aksjene.

Men denne ble korrigert, blant annet etter at iMarkedet.no tok kontakt med både børsen og Odin for å få mer informasjon om transaksjonen. Det var nemlig ikke gått mer enn ca. 140.000 aksjer over børs på dette tidspunktet.

I den korrigerte meldingen meldes 30.000 aksjer som er kjøpt i dag. De resterende 499.600 aksjene er blitt kjøpt på et tidligere tidspunkt.

Dermed er det sannsynlig at en av de andre store aksjonærene i selskapet har valgt å selge seg ut. Hvem dette er vil ikke komme for dagen før oppdaterte VPS-lister foreligger.

En av investorene, som satt med 550.000 aksjer i Photocure pr. 9. desember var Ferd. Dette er investeringsselskapet til Johan H. Andresen jr, bedre kjent som 'tobakksarvingen.'

John Harald Henriksen i Ferd sier til iMarkedet.no at han ikke vil kommentere transaksjoner Ferd foretar seg i markedet.

Etter flaggemeldingen til Odin steg Photocure, og aksjen er nå opp 4 prosent til 39 kroner.

Odin Norge forøvrig oppført med kun 227.767 aksjer på aksjonærlisten oppdater 9. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere