RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odins mamma rystet etter ny mobbesak: – Det vrenger seg i magen når jeg hører om denne saken

Katrine Olsen Gillerdalen, moren til Odin som etter flere år med mobbing tok sitt eget liv, hjelper nå foreldrene i en ny mobbesak.
Katrine Olsen Gillerdalen, moren til Odin som etter flere år med mobbing tok sitt eget liv, hjelper nå foreldrene i en ny mobbesak. Foto: Lisbeth Andresen (Romerikets Blad)
Sist oppdatert:
Odinstiftelsen har involvert seg i saken der en ni år gammel gutt blir slått og sparket på skolen. De mener foreldrene bør anmelde skolen og kommunen.

Romerikets Blad: – Det vrenger seg i magen når jeg hører om denne saken. Det som forbauser meg er hvordan slike saker blir bagatellisert. Det er alltid den som blir mobbet som definerer hvor ille det er. Man blir syk av mobbingen, sier Katrine Olsen Gillerdalen.

BAKGRUNN: – Hver eneste kveld ber han om å få slippe å gå på skolen dagen etter!

Gir råd til foreldrene

Katrine Olsen Gillerdalen er moren til Odin Olsen Andersgård (13) som i mars i fjor tok sitt eget liv etter å ha blitt utsatt for mobbing på to skoler.

Gillerdalen har etter sønnens dødsfall opprettet Odinstiftelsen sammen med Ann Kristin Liland og Katrine Hoff.

Stiftelsen arbeider med å endre samfunnets holdninger hva gjelder mobbing. De gir også råd til foreldre som nå befinner seg i en situasjon hvor barnet blir mobbet.

Torsdag hadde Katrine Gillerdalen samtaler med moren til niåringen som siden 2013 har blitt mobbet og trakassert på skolen.

Vurderer å sykemelding

– Det er beintøft for foreldre å se barnet grue seg til å gå på skolen. Det blir ikke lettere å håndtere saken når man ikke har oversikt over hvilke rettigheter man har og hvilke lover som gjelder. Det er veldig frustrerende, sier Gillerdalen som forteller at hun i går ga moren til den ni år gamle gutten konkrete råd om hvordan de bør gå fram i denne saken.

Moren til niåringen forteller til Romerikes Blad at de blant annet fik råd om å sykmelde sønnen.

– Vi fikk også råd om å kreve innsyn i elevmappa hans og anmelde skolen og kommunen til politiet.

– Orker ikke lenger

Allerede i november i fjor omtalte Romerikes Blad mobbesaken der den ni år gamle gutten blant annet skal ha blitt sparket, slått og klort under en mattetime på skolen, hvorpå han endte på sykehus.

Etter denne episoden iverksatte skolen tiltak, men som Romerikes Blad skrev onsdag denne uken, er ikke forholdene for gutten blitt bedre og foreldrene vurderer nå å ta sønnen ut av skolen.

– Vi orker ikke lenger se på at han ukentlig skal bli utsatt for trakassering og voldsepisoder. De tiltakene som er gjort fra skolens side har ikke fungert, fortalte faren onsdag.

Saken ligger nå til behandling hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

– Kjenner meg igjen

Gillerdalen forteller at hun kjenner seg igjen i den fortvilte situasjonen foreldrene til den ni år gamle gutten befinner seg.

– Følelsen av ikke å bli tatt på alvor er noe jeg kjenner godt igjen. Det samme gjelder mammafølelsen. man føler seg rett og slett rådvill, sier hun.

Les flere saker fra Romerikets Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere