OECD: Norske menn gjør mest husarbeid

Paris (NTB-Reuters): Norske menn gjør mest husarbeid, og japanske menn gjør minst, ifølge en studie som OECD har laget.

07.03.14 12:18

Etter å ha sammenlignet statistikk fra de fleste av de 34 medlemslandene om hvor mye tid menn og kvinner bruker på det de kaller ubetalt arbeid, sier OECD at kvinner langsomt er i ferd med å hale innpå siden mange nå har egne karrierer.

Men det er fortsatt et enormt gap, noe som viser at menn i mange land strever med å løfte mer enn en finger fra tid til annen, ifølge en pressemelding fra OECD.

Tyrkiske kvinner bruker mest tid på ubetalt arbeid som husarbeid og handling av alle. De bruker 377 minutter per dag, mens tyrkiske menn bruker 116 minutter.

De minst hjelpsomme er japanske menn som bruker 62 minutter på arbeid i hjemmet per dag, mens konene deres bruker 300 minutter.

Og selv om norske menn er oppe i 180 minutter per dag på slikt arbeid, bruker norske kvinner ennå 210 minutter, ifølge oversikten.

På den annen side har OECD funnet ut at nordeuropeiske kvinner er «fritidens dronninger». Norske kvinner bruker 367 minutter per dag på fritidssysler som hvile og underholdning, litt mer enn britiske kvinner med 339 minutter.

OECD sier at statistikken som ligger til grunn, er fra 2005 til i dag, basert på opp til 20.000 mennesker. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.