RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OECD spår lavere global vekst enn tidligere antatt

Paris (NTB-AFP): Den globale økonomiske veksten vil øke i år og neste år, men ikke like fort som tidligere prognoser har antydet, ifølge OECD.

Organisasjonen for europeisk samarbeid og utvikling (OECD) la tirsdag fram sine nye prognoser, som nå antyder en vekst på 3,6 prosent i 2014. I mai var prognosen på 4 prosent.

Ifølge OECD ventes det fortsatt opptur i de industrialiserte landene. Men denne oppturen er ikke stor nok til å kompensere for den stagnerende veksten i de såkalte nye vekstlandene.

Eurolandene er ifølge OECD på god vei med å hente seg inn fra resesjonen, men veksten neste år blir likevel ikke høyere enn 1 prosent. I tillegg er det store forskjeller de enkelte eurolandene imellom.

Også den amerikanske økonomien vokser saktere enn tidligere prognoser har antydet, og det kan ifølge OECD blant annet forklares med den dype politiske striden om budsjett og gjeldstak, som til tider nærmest har lammet Kongressen.

OECD anbefaler Den europeiske sentralbanken om å fortsette med det rekordlave rentenivået til utgangen av 2015, mens den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, anbefales å fortsette sin nåværende pengepolitikk også en god stund framover. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere