RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OECD-varsel om Ungarns økonomi

Budapest (NTB-AFP): Ungarsk økonomi står foran problemer som forsterkes av regjeringens politikk, advarer OECD.

- Ungarns økonomi møter sterk motvind. Problemene i verdensøkonomien og forsterket markedspress har dyttet en allerede sårbar og gjeldstynget økonomi mot resesjon, skriver Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling i en rapport.

- Men kontroversiell innenrikspolitikk har også bidratt til usikkerheten, noe som skader forbruker-, forretnings- og markedstilliten. Det er avgjørende å styrke troverdigheten og forutsigbarheten i innenrikspolitikken for å utvikle et miljø som fremmer vekst og økte inntekter.

Statsminister Viktor Orbans Fidesz-parti vant valget i 2010 med god margin og har innført flere omstridte økonomiske reformer.

Ungarn sliter med store problemer i økonomien. Den ungarske forinten har svekket seg mot euroen, og landets lånekostnader har skutt i været. Landets kredittverdighet defineres på laveste byrå av de tre største ratingbyråene.

Prisen på både matvarer og drivstoff har steget kraftig. Tirsdag ble det klart at inflasjonen i landet er steget til 5,9 prosent fra 5,5 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere