RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Offensiv Hareide

Sist oppdatert:
- Spillerne vet de står foran en viktig kamp, men det er ingen som er preget av det. Vi skal ta ut alt når det virkelig gjelder, sier landslagssjef Åge Hareide før kveldens agjørende EM-kvalifiseringskamp mot Tyrkia.

Utgangspunktet kjenner vi alle; Norsk seier på Ullevaal betyr EM-billett. Uavgjort gir også en ny matchball borte mot Malta onsdag. Norsk tap betyr trolig farvel til drømmen om EM-sluttspill.

Rollebytte

- Nå er det Tyrkia som har den desperate følelsen. Vi går ut for å vinne kampen, men vi vet vi klarer oss med uavgjort. Det er et bedre utgangspunkt, sier Åge Hareide.

Ett av de store spenningsmomentene har vært hvem som får den venstre indreløperrollen i morgen. Det sto mellom Kristofer Hæstad og Christian Grindheim, men Hareide slipper å bruke energi på akkurat det valget etter treningen fredag. Vålerenga-kapteinen sliter med en sene bak kneet og blir å finne på tribunen.

Vaktbikkje på midten

- Det betyr at Kristofer starter. Nå får vi en vaktbikkje, og det kan bli trasig for tyrkerne, kommenterer Hareide.

John Carew har spilt mange store og viktige kamper både for klubb og landslag, og han har opplevd både triumfer og skuffelser. I morgen venter nok en kamp av storformat for den rutinerte spissen.

- Jeg vurderer sjansen til å kvalifisere oss til EM-sluttspillet som veldig stor, men det betyr ikke at vi undervurderer Tyrkia. De er et veldig godt lag med veldig gode spillere, sier John Carew som er norsk kaptein i Martin Andresens skadefravær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere