KONGSBERG: (Drammens Tidende/Nettavisen): Espen Andersen Bråthen (37) tok livet av fem personer på Kongsberg onsdag kveld. Ifølge politiet skal han ha drept fem tilfeldige mennesker med bruk av våpen som pil og bue. Bråthen har i avhør med politiet erkjent at det var han som drepte fem personer.

Kongsbergsamfunnet er rystet etter hendelsene onsdag, og folk har samlet seg i sorg siden det tragiske inntraff.

Nå frigir politiet navnet på de omkomne.

Fem drept

Gun Marith Madsen ble 78 år gammel. Hun ble født på Gjerpen, men har bodd på Kongsberg i mange år. Hun har brukt kunstnernavnet Gun Mads i mange år, og var en anerkjent maler. Madsen har hatt en rekke utstillinger i løpet av årene som aktiv kunstmaler.

Hun beskrives også som en veteran i Kongsbergs kunst- og kulturmiljø.

Hanne Englund ble 56 år gammel. Hun ble født i Haugesund, men bodde i Hyttegata i Kongsberg i mange år. Også Englund var kjent i kunstmiljøet på Kongsberg. Hun var keramiker, og hadde både verksted og galleri i Hyttegata fra 1996 og frem til hun ble drept.

Liv Borge ble drept onsdag, 75 år gammel. Borge ble født og vokste opp på Kongsberg, og bodde der hele livet. Hun jobbet i bank, og var engasjert i både kulturliv og humanitært arbeid. Borge var både flyktningguide og leksehjelper i Kongsberg Røde Kors, hvor hun også har vært styremedlem. Hun har også deltatt aktivt i Mental Helse på Kongsberg.

Gunnar Erling Sauve (75) ble drept onsdag kveld. Han var kjæreste med Liv Borge, og også tidligere gift med en annen kvinne. Han ble var tidligere jordskiftedommer i Nedre Buskerud jordskifterett, men pensjonerte seg i 2015. Han hadde bostedsadresse i Lier, og skal ha vært sammen med Liv Borge siden 2016.

Andréa Meyer (52) ble drept i Kongsberg onsdag kveld. Også hun bodde i Hyttegata, ifølge naboer som VG har snakket med. Meyer kom fra Hamburg, men har bodd lenge i Norge, forteller nabo til VG.