RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Offentliggjøring av skattelistene kan forsvinne

Bergen (NTB): Offentliggjøringen av skattelistene er i strid med menneskerettighetene, ifølge en ny dom fra Nordhordland tingrett.

61 år gamle Dagfinn Berg saksøkte staten etter at han ved en feiltakelse havnet på inntektstoppen i sin hjemkommune Lindås i 2010.

Berg sto oppført med en inntekt som var 1,45 millioner for høy, og mener at offentliggjøring av elektroniske, søkbare skattelister på internett er en krenkelse av hans rett til privatliv. Han mener slik offentliggjøring også mangler hjemmel i lov.

Nordhordland tingrett ga ham medhold i at dagens ordning med offentliggjøring av skattelistene er ulovlig, skriver Bergens Tidende.

- Det som gjorde at det gikk i Bergs favør, er at kvaliteten på de opplysningene som legges ut - altså at de kan være feil - og at opplysningene underlegges veldig liten kontroll. Dermed kom tingretten fram til at dette var ulovlig og i strid med menneskerettighetskonvensjonens artikkel 8, sier advokat Christian Nicolay Wedler. Han har sammen med advokatfullmektig Torill Terese Lie representert Berg.

Tingretten mener at slike feil kunne vært unngått ved at skatteyteren får tallene til gjennomsyn først, slik at feilen kan påklages og endres før de offentliggjøres. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere