*Nettavisen* Nyheter.

Offiser drapstruet politimann

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Troppet opp på trappa til politimannen, og uttalte «du skal dø i kveld».

28.09.10 13:00

En kvinnelig offiser er i Hålogaland lagmannsrett dømt til 30 dagers ubetinget fengsel for å ha truet en polititjenestemann på livet, skriver Finnmarken.

Aktor hadde i utgangspunktet kun lagt ned påstand om en betinget fengselsstraff, men lagmannsretten har altså valgt å gå noe lenger.

Frikjent i tingretten

Kvinnen, som bor i en kommune i Øst-Finnmark, ble tidligere i år frikjent for det samme forholdet, da saken var oppe i tingretten.

Påtalemyndigheten valgte imidlertid å anke dommen, og har altså nå fått medhold.

«Du skal dø»

Drapstrusselen falt i etterkant av en av politiets mange uroaksjoner i fjor høst, som var rettet mot narkomiljøet i østfylket.

Etter å ha pågrepet kvinnens samboer i parets felles hjem, ble barnevernet varslet. Bekymringsmeldingen gikk på at boligen paret bodde i, framsto som sterkt uhygienisk.

Barnevernet gjorde derfor et akuttvedtak på at parets felles barn skulle omplasseres midlertidig.

Da tiltaltes samboer ble løslatt etter avhør samme kveld, oppsøkte paret en polititjenestemann i dennes private hjem. Utenfor huset falt drapstrusselen, og kvinnen skal ha sagt, ifølge dommen fra lagmannsretten:

«Dette skal du dø for i kveld».

Fortvilet

Kvinnen er til vanlig offiser i Forsvaret, og hadde full uniform på da truslene mot politimannen falt.

Politimannen sa i retten at han opplevde truslene som ubehagelige, og at han var bekymret for sine barn, som lå og sov da samboerparet kom på døra hans.

Kvinnen har selv anført at hun opplevde situasjonen som fortvilende, og at hun fikk liten eller ingen informasjon i forbindelse med at barnet hennes ble flyttet. Dette har retten lagt vekt på i straffeutmålingen.

I uniform

Lagmannsretten har i skjerpende retning lagt vekt på at truslene ble framsatt av en betrodd offiser i Forsvaret, iført uniform.

Lagmannsretten var for øvrig delt når det gjaldt hvilken straff kvinnen skulle ha. Mindretallet, bestående av tre av sju dommere, mente trusselen kun kvalifiserte til en betinget straff. Et flertall på fire fikk imidlertid gehør for sine synspunkter, og kvinnen må dermed sone.

Les flere nyheter fra Finnmarken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.