RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Offshore: Cooper Cameron rett under konsensus

Sist oppdatert:
Det amerikanske oljeserviceselskapet Cooper Cameron fikk et resultat i fjerde kvartal som lå 1 cent pr. aksje under konsensus
Resultatet endte på 38 cent pr. aksje justert for engangsposter, mens det var ventet 39 cent pr. aksje.

Ordinært resultat endte på minus 2,4 millioner dollar, eller 4 cent pr. aksje, mot et overskudd på 29,9 millioner i samme periode i 2001. Omsetningen endte på 384,7 millioner, ned fra 407 millioner i fjerde kvartal 2001.

Ifølge en pressemelding er det svakheten i det nordamerikanske offshoremarkedet som preger resultatene mest, og ga marginpress. For 2003 forventes et resultat på 1,80 til 2 dollar pr. aksje, mot 1,49 dollar før engangsposter i 2002.

Det er spesielt innen subsea at Cooper Cameron venter bedring og vekst. Den nedre enden av estimatet er basert på kun en forsiktig bedring i riggaktiviteten offshore Nord-Amerika, mens den øvre delen av intervallet er basert på en klar bedring både i Nord-Amerika og internasjonalt.

Cooper Cameron er en stor produsent av brønnventiler, kontroll- og transmisjonsutstyr og lignende til olje- og gassindustrien offshore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere