Hauglie opplyser til Dagbladet i kveld at de første ofrene kan vente seg penger på konto allerede neste uke. I tillegg skal alle som er domfelt eller anmeldt ha blitt oppringt, og trekk i ytelser og lønn til disse personene er stoppet. Nav går nå fortløpende gjennom sakene og der de har saksbehandlet på nytt betaler de tilbake.

- Det er veldig bra, sier Hauglie til Dagbladet.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) møtte torsdag Nav-direktør Sigrun Vågeng for å få en orientering om Navs videre arbeid med trygdeskandalen.

På møtet overleverte Vågeng en plan til Hauglie for hvordan Nav skal håndtere saken videre, opplyser arbeids- og sosialministeren til NTB.

– På møtet med Nav-direktøren i dag har jeg understreket behovet for rask og korrekt saksbehandling, rask iverksetting av tilbakebetaling og god kommunikasjon med de berørte. Jeg har også forsikret meg om at Nav har de ressursene de trenger, sier Hauglie.

Vågeng forsikret at de jobber på høygir for å rydde opp, ifølge Hauglie.

– Saken har påført mennesker store belastninger. Staten skal gjøre opp for seg, og vi skal gjøre det så fort som råd er, sier statsråden.

Må trolig stille til høring før jul

Tidligere denne uken ble det kjent at Stortingets kontrollkomité sender en rekke spørsmål om Nav-saken til arbeidsminister Anniken Hauglie (H). Hun må trolig stille til høring allerede før jul.

– Nå har vi begynt å jobbe med saken. Vi er enige om å sende en del spørsmål til arbeidsministeren, sier Arbeiderpartiets Eva Kristin Hansen. Hun ble valgt til saksordfører for behandlingen av Nav-skandalen i kontroll- og konstitusjonskomiteen da komiteen møttes til sitt første møte om saken tirsdag.

Les også: Kontrollkomiteen krever Nav-svar fra Hauglie

Det første komiteen vil ha svar på, er hvordan statsråd Hauglie skal rette opp i feilene overfor dem som er blitt urettferdig behandlet. Minst 48 personer er blitt uskyldig dømt i domstolene, og flere tusen har fått urettmessige pengekrav mot seg fra Nav.

– Så kommer vi til å stille spørsmål om saksgangen og be om innsyn i saksdokumenter og kommunikasjon mellom departementet og Nav for å få innsyn i hvorfor det tok så lang tid før dette ble oppdaget, sier Hansen.

To granskinger

Kontrollkomiteens granskning skal gå parallelt med et eget utvalg som regjeringen har satt ned for å granske saken.

– Regjeringen har jo bestemt hvem som skal granske dem selv. Jeg mener at Stortinget burde ha gransket regjeringen. Men nå blir det en større og viktigere oppgave for oss i kontrollkomiteen, sier saksordføreren.

Hauglie får frist til kommende tirsdag med å svare på de første spørsmålene. Imidlertid er det ventet at kontrollkomiteen allerede på sitt neste møte torsdag vil stille statsråden flere spørsmål i saken.