Gå til sidens hovedinnhold

- Ofrene ble ikke tilfeldig valgt

Politiet mener gjerningmannen som skjøt tre i Sandefjord var ute etter bestemte personer.

Det var klokken 10.45 en skyteepisode i Badeparken i Sandefjord. Ifølge politiet ble tre personer skutt. Det skal ikke være farlig for publikum, ifølge politiet.

Ifølge politiet skal de tre være skutt henholdsvis i hodet, i rygg og arm, og i bryst og mage, melder Østlands-Posten.

De siste opplysningene går ut på at ofrene ikke skal være tilfeldig valgt.

I en pressemelding skriver politiet at " ... politiet forstår at publikum kan være engstelig, men politiet har ingen grunn til å tro at gjerningspersonen er farlig for publikum."

Gjerningsmannen er på frifot, og han er bevæpnet.

Episoden skal ha skjedd da en mann kom ned i parken og kom krangel med flere personer på stedet.

Han skal så ha gått hjem for å hente et våpen, og kom så tilbake og skjøt de tre personene.

Ansatte hos eiendomsmekleren Krogsveen, som har tilhold like ved åstedet, forteller til NTB at de en periode etter hendelsen vurderte å låse døra fordi gjerningsmannen ikke var pågrepet. De forteller at folk som oppholdt seg i nærheten av Badeparken da hendelsen fant sted, har fortalt at de hørte fem skudd bli avfyrt, men dette er ikke bekreftet.

Vår journalist i området sier det nå er store styrker med bevæpnet politi ute i Sandefjord på leting etter gjerningsmannen.

Gjerningsmannen skal være i 60-årene. Han skal ha løpt oppover Dronnings gate og inn i kvartal 19.

Tilstanden er uavklart og ustabil for alle de tre som ble skutt. De skadde er en kvinne og to menn, opplyser sykehuset til NTB. To av de skadede er fraktet til Ullevål sykehus. For kvinnen som er skutt i hodet skal tilstanden være kritisk.

– Kvinnen er skutt i hodet og brystet, mens en mann er skutt i ryggen og en annen i brystet, opplyser kommunikasjonssjef Merete Linddahl ved Sykehuset Vestfold i Tønsberg til NTB.

Alderen på de tre er ikke kjent.

Fotograf Geir Eriksen, som jobber for ØP Nett, sier at politiet i Sandefjord har gjennomsøkt et hus i Dronngensgate i Sandefjord, men at huset ble sjekket ut av saken.

Politiet er også på jakt etter en liten gullfarget Peugeot som skal være sett kjørende forbi Skiringssal Folkehøyskole i retning Larvik. Ifølge vitner satt det en mann i bilen som skal ha signalement som stemmer med gjerningsmannen.

Det er nå satt opp veisperringer i Tjølling og på E18 mot Larvik.

Ifølge TV2 er nå minst én skole stengt på grunn av aksjonen, og det er innført flyforbud over byen.

Signalement på gjerningsperson:

Mann i 60 årene eller eldre. Mørk vinterlue med klaffer og blå ytterjakke. Mannen kan være bevæpnet. Mannen hadde en mindre grå/hvit hund med seg.

Politiet ber eventuelle vitner om ikke ta kontakt med gjerningspersonen, men varsle politiet eller møte opp på Sandefjord politistasjon.

Politiet i Vestfold har satt alle tilgjengelige ressurser inn på å finne gjerningspersonen.

Les flere saker i Østlands-Posten.