RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ofrene til Jimmy Savile ble latterliggjort

Sist oppdatert:
London (NTB-Reuters): Ofrene til BBC-journalisten Jimmy Savile som viste seg å være en av Storbritannias verste seksualforbrytere, ble latterliggjort da de prøve å anmelde ham.

Politiet opplyste i fjor at Savile, som var en av landets best kjente kjendiser på 70- og 80-tallet, mishandlet hundrevis av mennesker, de fleste unge. både på sykehus han besøkte og i BBCs lokaler, helt til han døde 84 år gammel i 2011.

I en rapport som er utarbeidet av National Society for Prevention of Cruelty to Children, går det fram at myndighetene avviste mange av ofrene da de forsøkte å anmelde misbruket. Andre unnlot å anmelde av frykt for ikke å bli trodd.

Opplysningene kom fram i begynnelsen av et rettsmøte mandag der advokater som representerer 147 av ofrene innledet sine prosedyrer i en erstatningssak mot et fond som er opprettet i Saviles navn.

– De ble avvist, ignorert, ikke trodd, ledd av. Utrolig nok ble noen også fortalt at de skulle være glad for at de fikk Saviles oppmerksomhet, sier Peter Watt i NSPCC.

Politiet sier at Savile brukte sin kjendisstatus fra TV for å få tilgang til barn. En lang rekke rapporter har senere vist hvordan han kunne gjennomføre sine forbrytelser i ly av sin berømmelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere