RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

...Og flere er sjekket

Sist oppdatert:
Via Travel hadde en snarvisit på Oslo Børs, og PR-rådgiver Rune Brynhildsen satt med innsidekunnskap i selskapet hele perioden. Økokrim sjekket også dette selskapet. Les mer her:
iMarkedet.no kunne i går melde at PR-rådgiver Rune Brynhildsen, tidligere daglig leder og partner i byrået Brynhildsen og Woldsdal, i november i fjor ble siktet av Økokrim for misbruk av innsideinformasjon.

Les den saken her:

PR-topp innsidesiktet av Økokrim

Fredag formiddag kunne iMarkedet.no avsløre at et av engasjementene til Brynhildsen som Økokrim har gransket er IT-selskapet Ignis. Brynhildsen var innleid kommunikasjonsrådgiver i selskapet.

Sjekk den saken her:

Innsidesaken fortsetter

Men dette er ikke det eneste selskapet hvor Brynhildsens engasjement har ført til Økokrims interesse. Også reiseselskapet Via Travel hadde Brynhildsen som rådgiver. Ifølge adm. direktør Pål Asplin, jobbet Brynhildsen for Via Travel siden januar/februar 2005.

- Men da vi fikk greie på at det forelå mistanker terminerte vi forholdet, sier Asplin som forteller at dette skjedde i november i fjor. 11. november ble Brynhildsen siktet av Økokrim.

Asplin forteller at selskapet i denne perioden ble kontaktet av Økokrim, som ville ha faktaopplysninger om hvilke informasjon Brynhildsen skal ha sittet på.

- Brynhildsen var i innsideposisjon hele tiden, og det var naturlig siden han var vår innleide kommunikasjons- og PR rådgiver, sier Asplin til iMarkedet.no.

Oppgang før bud

Asplin sier til iMarkedet.no at de ikke har noen indikasjon på at noe har lekket fra selskapet, og forteller videre at han ikke aner hvilke opplysninger Økokrim sitter på.

- Det er veldig trist for Brynhildsen om det skulle være hold i noe av dette, sier Asplin til iMarkedet.no.

Via Travel hadde en meget kort tid på børsen. 16. november ble det klart at selskapet ble kjøpt opp av FSN Capital. Kursen til Via Travel gikk kraftig i forkant av denne annonseringen. Men om dette skyldes en analyse som DnB NOR Markets kom med like før eller om det hadde lekket ut informasjon er ikke kjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere