RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

...Og flere internasjonale meglerhus kutter Hydro

Sist oppdatert:
Hydro-tallene får flere internasjonale meglerhus til å kutte i estimatene. Det er den høye skatteprosenten fra Eivind Reiten & Co. som gjør at analytikerne må endre modellene
iMarkedet har tidligere i dag skrevet om at Lehman Brothers har nedjustert anbefalingen på Hydro-aksjen.

Nå er også ytterligere to internasjonale meglerhus ute å nedjustere. Det er resultat pr. aksje som kuttes for hele 2004. Bakgrunnen for nedjusteringene er at analytikerne ble overrasket over Hydros høye skatteprosent i andre kvartal. Den var på 70 prosent, mens den i 2003 var på 39 prosent.

Hydro guidet også på at skatteprosent vil ligge i underkant av 70 prosent i hele 2004.

Dette får Citigroup Smith Barney til å kutte Norsk Hydros resultat pr. aksje-anslag for 2004 til 42,80 kroner, fra tidligere 44,80.

Smith Barney beholder sin salgsanbefaling og har kursmål på 395 kroner.

I går ble Hydro-kursen handlet til 438,50 kroner.

Meglerhuset Goldman Sachs holder sin outperform-anbefaling, men kutter i resultat pr. aksje-anslaget for 2004. Det er nå satt til 39,26 kroner fra 44,29 kroner.

Selv om andre kvartals nettoresultat var svakere enn ventet, mener Goldman Sachs at Hydro er den mest attraktive aksjen blant europeiske oljeselskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere