Gå til sidens hovedinnhold

Også de blåblå avviser EUs offshoreregler

Brussel (NTB): De blåblå plukker opp hansken fra de rødgrønne og vil ikke ha EUs nye sikkerhetsregler for olje- og gassvirksomhet til havs inn i EØS-avtalen.

- Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) fastholder det norske standpunktet om at sikkerhetsdirektivet ikke er EØS-relevant, opplyser olje- og energidepartementet til NTB.

Norsk oljenæring vil ikke ha EUs regler på norsk sokkel og fikk støtte fra den rødgrønne regjeringen. Den avviste direktivet som utenfor EØS-avtalens «saklige og geografiske virkeområde».

Men det er langt fra holdningen i EU, der direktivet er merket som nettopp EØS-relevant og tjenestemenn sier de mener det er viktig for miljøsikkerheten i Europa.

Det er frykten for alvorlige ulykker som har fått EU til å lage felles regler for olje- og gassikkerheten til havs. Fra norsk side er holdningen at lang norsk erfaring har gitt et solid regelverk på norsk sokkel.

- Vi mener norsk sokkel representerer noe av det aller beste man finner i verden på miljø og sikkerhet offshore, sa tidligere minister Ola Borten Moe (Sp) i Brussel i mars. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen