RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Også Elkems Enger er lønnsmoderat

Sist oppdatert:
Ledelsen i de ledende norske bedriftene er moderat i sine lønnskrav for 2003. Elkems Ole Enger ønsker ikke lønnsøkning i 2003
- Situasjonen for norsk industri er i sin alminnelighet særdeles vanskelig, og det er behov for å gjennomføre et lønnsoppgjør for 2003 som kan bidra til å styrke norsk konkurranseevne. På denne bakgrunn har Ole Enger overfor Styret i Elkem ASA tatt initiativ til at hans egen lønnsjustering uteblir for 2003. Det er også gitt uttrykk for at ledergruppens lønnsjusteringer skal gjennomføres med tillegg som er lavere enn det generelle tillegget som gis i arbeidslivet, heter det i en melding fra Elkem.

Enger følger dermed opp Orkla og Norske Skog, hvor begge styrene har valgt en moderat vekst i lederlønningene for 2003.

Les sakene her:

Norske Skog skjeller ut Dagsrevyen
Beskjeden lønnsvekst for Jebsen

Det ble igjen satt fokus på lederlønningene da det ble kjent at Hydros Eivind Reiten fikk et lønnshopp på hele 1,18 millioner kroner i fjor. Siden dette ble kjent har alt som kan krype å gå av fagforeningsledelse og politikere fordømt topplederlønningene. I tillegg til dette har Dagsrevyen laget et innslag om lønnen til Norske Skogs Jan Reinås, som selskapet kaller "svada" (se over).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere