RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Også Jens rundlurt av Kjell Inge

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Statsminister Jens Stoltenberg stiller seg i køen av regjeringsmedlemmer som innrømmer de er rundlurt av Kjell Inge Røkke.

Køen av folk som direkte og indirekte innrømmer de er blitt lurt av Røkke blir lengre og lengre. Sist ut: Statsminister Jens Stoltenberg.

For en uke siden, under Aker-dagene på Aker Brygge, gjentok Stoltenberg flere ganger overfor en journalist fra Dagens Næringsliv at alt var i skjønneste orden i forbindelse med at Røkke overførte flere selskaper fra Aker til Aker Solutions (der staten er en stor eier).

Kritikere mener selskapene ble solgt til grov overpris. Næringsminister Sylvia Brustad (Ap), som første forsvarte transaksjonene, har imidlertid krevd full gjennomgang etter at markedet reagerte svært negativt på avtalen.

Her er alt i skjønneste orden
- Vi investerte i det selskapet og var klar over at det var risiko. Det er det også i alle andre selskaper vi investerer i. Vi ser ikke at det har skjedd noe i disse selskapene som er i strid med de forutsetningene vi hadde da vi gikk inn, sa Stoltenberg.

Statministerens uttalelse står i meget sterk kontrast til de siste dagers uttalelser fra både nærings- og handelsminister Sylvia Brustad og statens representant overfor Røkke, Berit Kjøll. Begge innrømmer åpent at de føler seg lurt av Røkke.

Svar på feil grunnlag
På spørsmål om statsministeren står på sine tidligere uttalelser henviser Stoltenberg til sin stabssjef Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Overfor TV 2 Nyhetene fredag kveld gjorde Schjøtt-Pedersen det klart at Stoltenberg har de samme standpunktene som næringsministeren har gitt uttrykk for.

Schjøtt-Pedersen ville ikke svare direkte på om statsministeren angrer, men sa allikevel at Stoltenbergs uttalelse bygger på forutsetninger som desverre viste seg å være gale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere