Gå til sidens hovedinnhold

Også Obioras etterlatte kan få erstatning

Oslo (NTB): De pårørende til Eugene Ejike Obiora, som døde i politiets varetekt i 2006, kan også få erstatning etter at sønnen til Robert Michael Aconcha-Kohn får erstatning for tapt far.

Ifølge Dagsavisen er det på justisminister Knut Storbergets instruks sendt brev fra høyeste hold i Justisdepartementet der regjeringsadvokaten blir bedt om å inngå forlik med Obioras etterlatte.

Dette skjer etter alt å dømme kommende tirsdag når Obioras etterlattes advokat Frode Sulland møter regjeringsadvokaten til et rettsmeklingsmøte i Oslo tingrett. Sulland tok ut stevning etter at Politidirektoratet avslo erstatning.

Dermed sørger Storberget ikke bare for at de pårørende etter Aconcha-Kohn fikk erstatningen de fortjente, men at det også blir en like verdig avslutning av Obiora-saken.

Dermed vil den siste av de mest aktuelle politivoldssakene i Norge ende med at Obioras mor og sønner gis erstatning fra den norske stat etter at han døde mellom hendene på norske politifolk i Trondheim i september 2006.

Da Storberget møtte pressen etter at han tirsdag kunngjorde erstatningen på 600.000 kroner til Aconcha-Kohns elleve år gamle sønn, nevnte han også at han hadde tatt skritt for å finne en løsning på Obiora-saken. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget