RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Også Obioras etterlatte kan få erstatning

Oslo (NTB): De pårørende til Eugene Ejike Obiora, som døde i politiets varetekt i 2006, kan også få erstatning etter at sønnen til Robert Michael Aconcha-Kohn får erstatning for tapt far.

Ifølge Dagsavisen er det på justisminister Knut Storbergets instruks sendt brev fra høyeste hold i Justisdepartementet der regjeringsadvokaten blir bedt om å inngå forlik med Obioras etterlatte.

Dette skjer etter alt å dømme kommende tirsdag når Obioras etterlattes advokat Frode Sulland møter regjeringsadvokaten til et rettsmeklingsmøte i Oslo tingrett. Sulland tok ut stevning etter at Politidirektoratet avslo erstatning.

Dermed sørger Storberget ikke bare for at de pårørende etter Aconcha-Kohn fikk erstatningen de fortjente, men at det også blir en like verdig avslutning av Obiora-saken.

Dermed vil den siste av de mest aktuelle politivoldssakene i Norge ende med at Obioras mor og sønner gis erstatning fra den norske stat etter at han døde mellom hendene på norske politifolk i Trondheim i september 2006.

Da Storberget møtte pressen etter at han tirsdag kunngjorde erstatningen på 600.000 kroner til Aconcha-Kohns elleve år gamle sønn, nevnte han også at han hadde tatt skritt for å finne en løsning på Obiora-saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere