Gå til sidens hovedinnhold

Oj - hvordan klarte han dette?

Båtføreren pågrepet på legevakten.

(iBergen.no) I 9-tiden fikk politiet melding om en grunnstøting ved Åsane utenfor Bergen. Cabincruiseren, som er en Bayliner, fikk store skader i sammenstøtet med det tørre element.

- Vitner har sett en mann forsvinne blodig fra båten, sier redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til iBergen.no.

Mye blod
Politiet opplyser at båten var tom da de kom til stedet.

- I båten fant vi ingen, men vi fant en god del blod, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Det ble foretatt søk både på land og i sjøen. Søkene var imidlertid resultatløse, helt til mannen dukket opp på Legevakten i Bergen. Her ble han pågrepet av politiet.

- Han var under behandling på Legevakten. I tillegg har vi pågrepet en annen person som er tatt for å ha tilknytning til dette, sier Lyssand.

Kan være stjålet
Han forteller at det er tatt blodprøve av begge to, på grunn av mistanke om at de har ført båten i påvirket tilstand. Ingen av de to har blitt avhørt, og det er derfor stor usikkerhet knyttet til hendelsesforløpet og årsaken til ulykken.

Båten er uregistrert, og politiet utelukker ikke at den kan ha vært stjålet.

- Ingen av de to vi har pågrepet er eiere av båten, sier Lyssand.

Ifølge politiloggen ble de to personene sendt til Haukeland sykehus. Ifølge informasjonskonsulent Øyvind Blom ved Haukeland sykehus har de ikke fått inn noen personer i forbindelse med ulykken.

- Derfor er skadene sannsynligvis ikke alvorlige, sier Blom.

Les flere nyheter fra iBergen.no.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget