RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OK fra Fjord

Sist oppdatert:
Fjord leverte resultater som var OK i fjerde kvartal
Fiskekonsernet Fjord Seafood oppnådde en omsetning på 1 173,2 millioner kroner og et driftsresultat på minus 35,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2002. Resultat før skatt endte på minus 56,1 millioner kroner.

Dette var bedre enn ventet på bunnlinjen, men litt svakere på toppen av resultattabellen. I analytikerestimatet til TDN var det ventet et resultat før skatt på minus 80 millioner kroner, og et driftsresultat på minus 29 millioner kroner. Omsetningen var ventet å havne på 1.283 millioner kroner.

Konsernets balanse var ved utgangen av 2002 var på 5.331,5millioner. Dette er en reduksjon fra 31. 12 2001 på NOK
20,8 millioner. Netto rentebærende gjeld ved utgangen av
året var 2.513,4 millioner, en reduksjon på 92,3 millioner fra tredje kvartal . Ved utgangen av 2001 var netto rentebærende gjeld 2.886,6 millioner.

- Høy kronekurs, høyere lønninger enn våre konkurransepartnere og høye kapitalkostnader har sammen med dårlig markedsadgang vært viktige faktorer for at foredlingsindustrien i Norge har hatt en svært vanskelig situasjon den siste tiden. Fjord Seafoods foredlingsvirksomhet i Norge har gjennom året gått med betydelige tap. Styret i Fjord Seafood ASA besluttet onsdag å legge ned produksjonen av frosne porsjonsstykker på Herøy, heter det i meldingen.

Selskapet hadde en bedring i kontantstrømmen på 10,1 millioner kroner i fjerde kvartal. Endring i kontanter og kortsiktig gjeld var positivt med 44 millioner kroner i kvartalet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere