RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OK tall fra Dell (Ny)

Sist oppdatert:
Dell-aksjen steg etter at dataselskapet, med gründer Michael Dell i spissen, hadde lagt frem kvartalsresultater
(Ny: Korrigert)

Den amerikanske PC-produsenten Dell Computer var ute med resultater for sitt tredje kvartal etter børsslutt i USA torsdag.

Dell fikk et resultat pr. aksje på 0,33 dollar, mot 0,26 dollar i samme kvartal i fjor. Omsetningen steg til 12,5 milliarder dollar, mot 10,6 milliarder dollar i fjor.

Analytikerne hadde regnet med et resultatet på nettopp 0,33 dollar pr. aksje og en omsetning på 12,5 milliarder dollar i kvartalet, ifølge Thomsons estimattjeneste.

Dell guidet også på linje med analytikernes forventninger. Selskapet spår et resultat pr. aksje i fjerde kvartal på 0,36 dollar, som var på cent lik Thomson First Calls estimater. Salget ventes å bli på 13,5 milliarder dollar, hvilket også er på linje.

Aksjen steg

Dell-aksjen steg 2 prosent i etterhandelen i New York etter tallene, noe som indikerer at investorene var fornøyde med tallene.

Det ble videre opplyst torsdag at Dell nå har økt sin markedsandel til 33 prosent av alle PC-leveranser i USA, mot 19 prosent for HP.

Dell venter å nå sitt mål om en årlig omsetning på 60 milliarder dollar i 2007, noe som er ett år tidligere enn ventet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere