*Nettavisen* Nyheter.

Øker produksjonen av bildeler i Tyskland

Norsk Hydro mener det er gode penger å tjene på bilindustrien og satser over 1 milliard kroner på å øke produksjonen av bildeler i aluminium i Tyskland.

Oslo (NTB): Den nye produksjonslinjen ved valseverket i Grevenbroich vil øke årskapasiteten på aluminiumplater til bilkarosseri til 200.000 tonn.

– Med målsetting om å redusere vekt og CO2-utslipp, ser bilprodusenter etter innovative løsninger i aluminium. Vi øker derfor vår produksjonskapasitet av karosseriplater av ypperste kvalitet, sier konserndirektør Oliver Bell som er leder av Hydros forretningsområde Valsede Produkter.

Ifølge Hydro er den nye produksjonslinjen anslått å koste 130 millioner euro, eller snaut 1,1 milliarder kroner etter dagens eurokurs.

Fra før har Hydro besluttet å utvide årskapasiteten for kontinuerlig varmebehandling ved anlegget i Grevenbroich. Den nye produksjonslinjen vil stå ferdig i andre halvår 2016.

Hydro opplyser at investeringskostnadene vil bli fordelt over perioden 2014-2016 og endrer ikke på tidligere investeringsanslag for 2014. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.