*Nettavisen* Nyheter.

Øker restaurant-kontrollene

Basert på de tildels urovekkende avsløringene i fjor, setter Mattilsynet i år inn ekstra ressurser mot restaurantbransjen.

13.01.06 10:48

Seks restauranter i Bergen ble i fjor stengt etter inspeksjoner fra Mattilsynet. En restaurant ble også ilagt karantene. Nå varsler Mattilsynet hyppigere aksjoner mot restaurantbransjen.

- Vi kommer til å øke bemaningen i Bergen på bakgrunn av aksjonene i fjor. Nå kommer vi også til å se litt nærmere på butikker som har ferskvaredisker. Mange av disser er på linje med restauranter, sier regionsdirektør i Mattilsynet, Paal Fennell til iBergen.no.

Nedslående
Fennell ligger ikke skjul på at resultatene fra i fjor var nedslående. Men nå håper han ting snart skal komme tilbake til normale.

- Det vil komme fram med den økte innsatsen vi nå setter inn. Skulle det vise seg at forhodene har forbedret seg, kan vi sette disse ressursene inn andre steder.

Landsomfattende aksjoner
Det blir også planlagt to store landsomfattende aksjoner i år. Bakgrunnen for dette er å få en likere behandling av restaurantene.

- Slik det har vært nå, så har Bergen og Oslo vært mest proffe på dette hvis en kan si det slik. Det har vært ulik praksis de andre stedene for hvor mye som skal til for å stenge restauranter. Nå blir det en mer koordinert reaksjonsmåte ved at Mattilsynet over hele landet følger de samme retningslinjene under disse to aksjonene, sier Fennell til iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.