RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Okkupasjoner kan spre seg til resten av Thailand

Bangkok (NTB-Reuters): Demonstrantene i Thailands hovedstad går mot tredje dag med okkupasjonen av departementsbyggene for å forsøke å tvinge statsminister Yingluck Shinawatra til å gå av.

Demonstrantene ledes av tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban, og myndighetene utstedte tirsdag arrestordre mot ham. Suthep mener regjeringen er korrupt og at tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som ble avsatt i et militærkupp i 2006 og senere dømt for korrupsjon, styrer landet gjennom sin søster, statsminister Yingluck Shinawatra.

Suthep sier at regjeringens autoritet er ugyldig etter at de i oktober foreslo et amnesti for personer som er dømt for politisk-relaterte lovbrudd i perioden 2006 til 2013. Forslaget vil gi Thaksin, som sitter i selvvalgt eksil, anledning til å vende tilbake til Thailand uten å måtte sone dommen.

- Dra til alle departement og sørg for at de er omringet. Da kan de ikke lenger jobbe for Thaksin-regimet, sa Suthep til folkemengden som holder til utenfor finansdepartementet. Han sa også at om han ble arrestert, så måtte demonstrantene fortsette å kjempe mot Thaksin.

Flere hundre leger og helsearbeidere fra landsbygda samlet seg tirsdag utenfor statsministerens residens, og de krevde at hun umiddelbart fjernet helseministeren og hans sekretær for at de ikke har holdt løfter i helsesektoren, skriver den thailandske avisen the Nation. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere