RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Okkuperer flere departementer

Foto: Pornchai Kittiwongsakul (AFP)
Sist oppdatert:
Flere hundre hundre demonstranter har inntatt flere departementer i Bangkok. Krever at statsminister Yingluck Shinawatra går av.

BANGKOK (NTB-AFP-DPA): Demonstranter i Thailand har okkupert flere departementsbygg tirsdag for å forsøke å tvinge statsminister Yingluck Shinawatra til å gå av.

Flere hundre demonstranter inntok både innenriksdepartementet og departementene for landbruk, transport og for sport og turisme og krevde at alle ansatte som var på jobb, måtte forlate bygningene innen én time.

- Vi må gå ut nå, for demonstrantene kommer til å kutte alle data- og telefonforbindelser, sa sport- og turistminister Somsak Pureesrisak da han var på vei bort fra kontoret sitt.

Les også: Nettavisen møtte demonstrantene i Bangkok

Sikkerhetslov
Titusenvis av demonstranter har de siste dagene protestert mot statsminister Yingluck Shinawatra, og mandag ble finans- og utenriksdepartementet stormet.

Demonstrantene krever at Shinawatra må gå av. Hun nekter å etterkomme kravet, og innførte mandag i stedet en spesiallov for å styrke sikkerheten i hovedstaden.

Loven gir blant annet myndighetene utvidede muligheter til å blokkere veier, innføre portforbud, forby ansamlinger av mennesker og gjennomføre omfattende sikkerhetssjekker av folk. Denne sikkerhetsloven gjelder nå for hele Bangkok.

Da Shinawatra ankom nasjonalforsamlingen tirsdag, understreket hun at myndighetene vil avstå fra all voldsbruk.

- Alle må overholde loven og ikke bruke opptøyer for å overprøve den, sa hun til det store pressekorpset som sto utenfor parlamentsbygningen.

Mistillitsforslag
Tirsdag skulle også nasjonalforsamlingen debattere Shinawatra og den politiske krisen i landet og stemme over et mistillitsforslag mot henne. Regjeringspartiet Puea Thai har imidlertid et solid flertall i nasjonalforsamlingen, og mistillitsforslaget ventes å bli nedstemt med god margin.

Yingluck Shinawatra er søster til landets tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som ble avsatt i et militærkupp i 2006 og senere dømt for korrupsjon.

Demonstrasjonene de siste par dagene er de største siden 2010, da over 90 sivile ble drept i sammenstøt med militæret.

Tirsdag morgen norsk tid meldes det at demonstranter har låst inngangen til transportdepartementet med kjetting, meldes det på Twitter.

Tidligere saker:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere