*Nettavisen* Nyheter.

Okkuperte politiplenen

Husokkupantene ga seg ikke uten kamp. Mandag ettermiddag okkuperte de plenen foran Grønland politistasjon.

05.05.08 16:48

(iOslo.no) Klokken 11.00 mandag kastet Oslo-politiet ut husokkupantene i St. Hallvards gate 27 i Oslo. Okkupantene som har hatt tilholdssted i den nedbrente villaen i snart ti år ble kastet på dør og rivningsarbeidet startet bare minutter etter at siste okkupant var jaget bort.

Klikk på bildet for å forstørre.

SISTEMANN: Den siste husokkupanten satt på taket i St. Hallvardsgate 27 fra mandag morgen og kom ikke ned før rundt klokken 16.00. Foto: Bjørn Carlsen

Blomstrer på politiplenen
Nå har en del av husokkupantene satt seg ned med flagg og bannere på plenen foran plenen ved Grønland politistasjon.

- Det sitter en gjeng på 20-30 stykker utenfor her, men vi kommer ikke til å gjøre noe med dem, det er ikke ulovlig å oppholde seg der. Så lenge de bare sitter der og blomstrer må de gjerne gjøre det, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Even Jørstad, til iOslo.no.

Ifølge en av okkupantene som iOslo.no snakket med mandag formiddag var den opprinnelige fristen for utkastelse satt til 1. mai, men først mandag klokken 11.00 troppet politiet opp og ba okkupantene fjerne seg fra villaen.

Tok politiet i hånden
Den siste okkupanten kom ned fra taket inne i «Brakkebygrenda» klokken 16. Da hadde han gjort en avtale om at han ikke skulle bli pågrepet. Da han kom ned, tok han politiets innsatsleder i hånden.

- Bakgrunnen for aksjonen i dag er at eier ønsker å få bygget revet. Rivningsarbeidere har så å si stått klare med spaden og ventet på å komme i gang. De startet umiddelbart etter at okkupantene var borte, forteller Alexander Dey, Seksjonssjef hos Namsfogden i Oslo, til iOslo.no.

Etter hvert fikk okkupantene lov til å komme inn én og én i følge med politiet for å hente eiendelene sine.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.