Gå til sidens hovedinnhold

Økokrim: - Positivt at Yara vil rydde opp

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Selv om Yaras egen gransking av forholdene i Libya, India og Sveits er avsluttet, gjenstår en del av Økokrims etterforskning både i Norge og utlandet.

Yara informerte fredag morgen om at granskingen har avdekket uregelmessigheter knyttet til utbetalinger og tilbud om betaling i tre land. Konsernsjef Jørgen Ole Haslestad understreker i den forbindelse at selskapet har nulltoleranse for korrupsjon.

- Det er positivt at konsernsjefen signaliserer at selskapet ønsker å rydde opp i dette, sier førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim til NTB.

- Mye av materialet som granskingen baserer seg på, er opplysninger som er kommet fram under Økokrims etterforskning, blant annet gjennom ransaking i Sveits. Dette viser at det er viktig at Økokrim kobles inn på et tidlig tidspunkt, fortsetter førstestatsadvokaten.

Fortsatt gjenstår en del politietterforskning både i Norge og utlandet, opplyser Djupesland, som sier hun håper det ikke vil ta altfor lang tid før Økokrim kan komme med en konklusjon i saken. Samtidig understreker hun at det kan være tidkrevende å innhente en del av informasjonen fra andre land. (©NTB)

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene