Økokrim med flau postblemme

Foto: (Scanpix)

Økokrim glemte noe vi andre gjør daglig.

24.02.13 21:32

Mangelfull sjekk av posten kan før til at Økokrim ikke får dømt tidligere Eltek-sjef Morten Angelil for ulovlig innsidehandel.

Økokrim gjorde også en feil i tingretten og rakk heller ikke å anke innen fristen. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) fredag.

Morten Angelil var sjef for det børsnoterte selskapet Eltek da han en januardag i 2008 ble pågrepet, satt på glattcelle og varetektsfengslet i to måneder etter å ha blitt siktet for ulovlig innsidehandel.

Han måtte vente nesten fem år på å få dommen.

13. november ifjor kom den: Angelil ble frikjent for begge tilfellene av ulovlig innsidehandel, men han ble dømt for skatteunndragelse.

Dagen etter møtte Angelil opp i Oslo tingrett for å få forkynt dommen. Han anket skattedelen av saken på stedet. Økokrim var ikke tilstede.

Fra anken ble levert, hadde Økokrim én uke på å levere en såkalt aksessorisk anke – en motanke til Angelils anke. Økokrim anket ikke innen fristen.

Økokrim hadde to ukers frist på å levere en anke på selvstendig grunnlag. Fristen utløp 28. november. Heller ikke da kom det noen anke fra Økokrim.

- At Økokrim har sittet og ventet og ikke har undersøkt forsendelsen fra retten, er å bebreide Økokrim, det skal ikke Morten Angelil bebreides for. Derfor bør ikke Økokrim få oppreisning for oversittelse av ankefristen, sier en av Angelils forsvarere Arne Didrik Kjørnæs i Wikborg Rein til DN.

Tabben av Økokrim kan føre til at Angelil blir endelig frikjent for det mest alvorlige forholdet han var anklaget for og den siktelsesposten som fikk ham varetektsfengslet for over fem år siden, skriver DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag