*Nettavisen* Nyheter.

Økonomien ødelegger for demokatene

Foto: Olivier Douliery (Pa Photos)

Amerikanske velgere mener president Barack Obama ikke har fokusert nok på å bekjempe arbeidsløsheten. Det varsler ille for demokratene ved mellomvalget i november.

28.07.10 08:16

Ifølge en ny meningsmåling av Reuters-Ipsos som ble offentliggjort tirsdag, er bare 34 prosent av de spurte tilfreds med Obamas håndtering av økonomien, mens 46 prosent er misfornøyd med innsatsen.

Det er et kraftig fall fra tidlig i 2009, rett etter at han ble president, da over halvparten av velgerne var fornøyd med hans håndtering av den verste økonomiske krisen på flere tiår.

Et annet signal om at det kan bli et vanskelig valg for demokratene, er at det er betydelig større engasjement blant republikanske velgere enn demokrater. 72 prosent av dem som sier de er republikanere, sier de er sikre på at de skal stemme til høsten, mot bare 49 prosent av demokratene.

Det tolkes som tegn på at de millionene av førstegangsvelgere i alle aldre som entusiastisk stemte på Obama, ikke er like ivrige etter å stemme når ikke hans navn er på stemmeseddelen. Dermed blir frammøtet viktig til høsten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.