Øksedrapsdømte venninner avventer anke

Oslo (NTB): Advokatene til de to venninnene som er dømt til 12 års fengsel for øksedrapet på Hans Rickard Strømner på Rustadsaga i Oslo fjor, venter med å anke straffeutmålingen.

Dommen mot de to kvinnene, Strømners 22 år gamle ekskjæreste og hennes 23 år gamle venninne, falt i Oslo tingrett onsdag 19. september.

Da dommen var forkynt, tok begge betenkningstid etter en kort rådslagning med sine forsvarere. Verken advokat Ole Petter Drevland eller Benedict de Vibe har fremmet noen anke innen fristen på 14 dager.

Aktor i saken, Bjørn Kristensen, la ned påstand om 18 års fengsel for begge. Han har hatt 14 dager på seg fra dommen ble forkynt til å sende inn sin innstilling til Riksadvokaten. Dersom statsadvokaten går inn for anke og Riksadvokaten tar det til følge, går saken til ny behandling i lagmannsretten.

- Vi anker ikke nå, men hvis Riksadvokaten anker straffeutmålingen, har jeg allerede bebudet at vi fremmer anke over skyldspørsmålet - antakelig for begge to, sier Benedict de Vibe til NTB onsdag kveld. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.