*Nettavisen* Nyheter.

Øksekast ble Ingunns bane

Etter en mer enn dramatisk tvekamp var det Ingunn som trakk det korteste strået og måtte dra hjem. Men kuene, de tok hun ikke. Se tvekampen her!

24.02.08 10:04

(SIDE2): - Det var ikke jeg som tok kuene. Jeg vet ikke hva som skjedde med dem, bedyrer Ingunn til Side2. Ingunn Mjelde har spilt et høyt spill på «Farmen» de siste ukene, med sabotering av ukesoppdrag og skifting av allianser. Til slutt fikk storbonde Unni nok, og Ingunn ble valgt til førstekjempe.

Les mer: Tok Ingunn kyrne?

Se tvekampen nederst i saken!

Sladret på Torkel
- Jeg tror det var flere ting som gjorde utslaget. For det første fortalte Christian meg at Torkel hadde vært med og stjålet mat den uka når vi nesten ikke hadde noen ting. Dette fortalte jeg videre til nesten alle samtidig med at Torkels mor var storbonde. Det var jo en smule tanketomt og absolutt ikke noe sjakktrekk, ler Ingunn som også trekker fram at hun støttet Amin i å fjerne Unni fra sin sterke posisjon på kjøkkenet og det at hun allierte seg med Hugo.

- I begynnelsen var det jo alle mot Hugo, og jeg valgte ham som førstekjempe fordi han ikke var så hyggelig i begynnelsen. Men da han kom tilbake så sa han at han planla å endre seg, og det gjorde han. Jeg er glad for at det finnes sånne gode mennesker, sier Ingunn som i de siste ukene sine på gården hadde Hugo som favoritt til å vinne.

- Han sier ting som de er, uten å tenke på konsekvensene først, og det setter jeg veldig pris på.

Les også: - Skulle ønske foreldrene mine hadde sett meg

Gretten og grinete
En som Ingunn derimot ikke satt sånn pris på var personen hun valgte som annenkjempe, Lene Marie.

- Det var jo litt et ønske om å punktere den alliansen med henne, Torkel, Unni og Silje, men mest fordi hun ødela for min egen trivsel på gården. Hun var småsur med gretne kommentarer hele tiden, så da valgte jeg henne.

Skled ut igjen
Lene Marie på sin side valgte at de skulle konkurrere i øksekast, der det da gjelder om å hive økser på blink. Det ble mer dramatisk enn noen hadde tenkt seg, da Ingunns avgjørende øks først festet seg, før den sakte skled ut igjen. Dermed mistet «Farmen» sin blide urokråke, som måtte pakke sakene sammen å reise hjem igjen.

- Jeg hadde det veldig moro da, med sprellene mine. Det var så harmonisk da jeg var storbonde, så jeg tenkte at det var på tide med litt action.

Les mer: Løgn, bedrag og død

Ingunn stjal som kjent karven som dermed gjorde at Amins ukesoppdrag ble sabotert. Hun angret fælt etterpå og ba Amin om tilgivelse, noe han umiddelbart sa var greit. Etterpå planla de to samarbeidspartnerne å lage enda mer sprell på «Farmen», og diskuterte muligheten for å slippe løs kuene. Et par dager senere var kuene borte, men Ingun sverger på at hun ikke hadde noe med det å gjøre.

Stabilt humør
- Det var jo aldri noen som fant ut at det var jeg som hadde tatt karven, jeg blir flau over hvor god jeg er på å lyve, ler 38-åringen som selv om hun er den sleipeste deltakeren så langt ikke har fått de samme negative reaksjonen som Christian som stjal maten.

- Jeg har jo et veldig stabilt humør da, så kanskje folk ser at jeg har gjort mine stunt med et glimt i øyet. Alt har kanskje ikke vært like modent, men det har ikke vært gjort med onde hensikter, sier hun og innrømmer at det til dels var kjedsomheten som gjorde at det ble så mye sprell.

- Jeg er jo utdannet agronom, så grisefødsler og sånt har jeg jo vært med på mange ganger, og det er nok ikke like spennende for meg, som for noen av de andre deltakerne.

Rettferdig fremstilling
Ser man på deltakernes popularitet på Facebook, så er det Hugos gruppe som har absolutt flest medlemmer, tett fulgt av Amin. I vår egen uhøytidelige avstemning om alliansene, er det også Ingunns trekløver som er mest populære med over 50 prosent av stemmene. Selv føler hun at ting er blitt rettferdig fremstilt på TV.

- Det er blitt fremstilt slik som jeg opplevde det da jeg var der inne. Selv når jeg saboterer og slikt, er det blitt rettferdig fremstilt. Jeg synes jo vi ser utrolig freshe ut der inne, selv om vi nesten ikke hadde såpe og sånn, det er jo utrolig!

Ingunn skulle gjerne ha vært med videre, men tar det heller ikke så tungt at hun røk ut.

- Jeg tok det med et smil. Jeg synes bare jeg har vært så utrolig heldig at jeg har fått være med på dette her. Fire ukers pause fra hverdagen, der ingen kan få tak i deg, det har vært herlig. Jeg har absolutt fått følelsen for hvordan det var å leve for 100 år siden, med hardt arbeide, dårlig utstyr og lite mat, men det er utrolig hvor fort man blir vant til det!

Se den spennende tvekampen her!

218009

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.