Den 28 år gamle mannen med somalisk bakgrunn som tok seg inn i Kurt Westergaards hus med en øks, er nå tiltalt for terrorvirksomhet, i tillegg til drapstiltalen.

Det skriver flere danske medier mandag.

- Jeg kan bekrefte at siktelsen også gjelder terrorvirksomhet, men jeg ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, sier 28-åringens advokat, Niels Christian Strauss, til Jyllands-Posten.

Les: Forsøkte å drepe karikaturtegner

Høyere straff
Somalieren skal være siktet etter paragraf 114 i straffeloven, den såkalte terrorparagrafen.

Blir han dømt etter denne, vil straffen bli høyere.

Westergaard, mannen bak Muhammedkarikaturen, som førte til protester i flere muslimske land, samt drapstrusler rettet mot tegneren og boikott av danske varer i 2005 og 2006, ble forsøkt overfalt i sitt eget hjem kvelden 1. juledag i fjor.

Angrepet skjedde i tegnerens hjem i Viby J, nær Århus. Westergaards barnebarn på fem år var til stede i huset under angrepet.

Les: Barnebarnet alene med øksemann

Gjerningsmannen ble skutt av politiet på vei ut av huset. Han ble innlagt på sykehus med skuddskader i den ene hånda og i et kne, men er nå overført til Vestre Fængsel.

Mistenkt tidligere
Somalieren skal ha tette forbindelser til den somaliske terrororganisasjonen al-Shabaab og deler av Al-Qaida, og er dessuten mistenkt for å ha vært involvert i terrorrelaterte aktiviteter i Øst-Afrika og for å være en del av et terrorrelatert nettverk med tilknytning til Danmark.

For fem måneder siden arrestert i Kenya, mistenkt for å planlegge et drapsforsøk mot USAs utenriksminister Hillary Clinton under et besøk i landet

Terrortiltale
Saken er den sjette i Danmark der terrorparagrafen er tatt i bruk, siden 2003.

I Norge har Arfan Bhatti blitt siktet etter terrorparagrafen, men ikke dømt. En forvaringsdom i tilknytning til terrorsiktelsen ble dessuten opphevet av Høyesterett i fjor, som mente dommen stred med menneskerettighetene.

Les: Opphever dommen mot Bhatti