*Nettavisen* Nyheter.

Økt boligbygging i andre kvartal

Oslo (NTB): Det ble startet bygging av flere boliger i årets andre kvartal enn i månedene før, men til sammen er det mindre aktivitet så langt i år enn på samme tid i fjor.

10.08.12 10:48

Det kommer fram i en boligmarkedsanalyse Boligprodusentenes Forening legger fram fredag. Igangsettingen i første halvår ligger 1,6 prosent lavere enn i fjor, selv om det ble satt i gang 1,4 prosent flere utbygginger i andre kvartal enn i første. Dermed var det omtrent like mye ny aktivitet i andre kvartal 2012 som i samme kvartal i fjor.

Den samme rapporten viser at salget av nye boliger så langt i år ligger 4,7 prosent høyere enn i fjor. Dermed øker etterspørselen mer enn tilbudet, noe som kan føre til ytterligere prispress på nye boliger over tid.

Månedene april til juni er tradisjonelt den tiden på året det settes i gang færrest nye prosjekter, mens toppene normalt kommer i årets siste kvartal. Sammenlignet med tidligere år, er det likevel tydelig at aktiviteten er høy for årstiden.

- Det er det ingen tvil om, og hvis vi kan opprettholde et tilsvarende godt nivå videre, borger dette for gode markedsutsikter også for 2013, skriver foreningen i rapporten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.