*Nettavisen* Nyheter.

Økt frykt for terror i Thailand

Bangkok (NTB-TT-AFP): Thailandske myndigheter har skjerpet sikkerheten ved landets seks internasjonale flyplasser etter en advarsel fra Israel om at terrorister kan komme til å slå til mot dem, melder thailandske medier.

Rikspolitisjef Priewpan Damapong har også gitt ordre om høyere beredskap ved togstasjoner og i lokaltrafikken i hovedstaden Bangkok, ifølge nyhetsbyrået TT. Torsdag ble sikkerheten skjerpet ved ambassader og turistområder.

Tiltakene kommer i kjølvannet av eksplosjonene i Bangkok tirsdag. Eksplosjonene skjedde dagen etter et bombeangrep mot ansatte på den israelske ambassaden i New Delhi i India, og etterforskere har uttalt at det kan være en forbindelse mellom de to angrepene blant annet fordi bombene som ble brukt i de to byene lignet hverandre.

Onsdag ble to iranske statsborgere siktet for å stått bak tirsdagens eksplosjoner i Bangkok. En tredje iraner var etterlyst, men ble pågrepet av malaysisk politi senere onsdag.

- De tre iranske mennene var snikmordere, og deres mål var israelske diplomater, deriblant ambassadøren, sa en thailandsk etterretningskilde onsdag.

Fredag opplyser thailandsk politi at de jakter på en femte iransk mistenkt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.