Gå til sidens hovedinnhold

Økt kontantstrøm fra Norge til Tyrkia

Oslo (NTB): Siden 2011 har privatpersoner sendt mer enn 59 millioner kroner i kontanter fra Norge til Tyrkia, viser tall fra Tollvesenet.

Summen omfatter kun registrerte beløp. Fra 2011 til 2012 økte summen av kontanter som ble deklarert av personer på vei til Tyrkia med over 60 prosent. Fra 16,8 millioner kroner i 2011 til 27,5 millioner kroner i fjor, skriver Dagsavisen.

Nye tall fra Tollvesenet viser at økningen fortsetter. Bare i første halvår i år utførte 230 reisende fra Norge til Tyrkia 14,8 millioner kroner på denne måten.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier de frykter at penger fra innsamlinger i Norge går til å finansiere terror i Syria.

- Jeg kan bekrefte at vi mistenker at deler av disse midlene går til al-Qaida-lignende grupper i Syria, selv om innsamlere bedyrer at pengene går til nødhjelp, sier informasjonssjef i PST, Martin Bernsen, til Dagsavisen.

Den som har mer enn 25.000 kroner i kontanter med seg ut av Norge skal fylle ut en valutadeklarasjon hos Tollvesenet. Utførselen er da helt legal og det er ingen begrensning på hvor mye penger man kan ta med seg. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis