Gå til sidens hovedinnhold

Økt ledighet blant innvandrere

Oslo (NTB): Arbeidsledigheten blant innvandrerne øker. De fleste ledige innvandrerne er fra ikke-vestlige land, men den største økningen i ledigheten kommer blant østeuropeiske arbeidsinnvandrere.

To av tre nye arbeidsledige det siste året er innvandrere, skriver Finansavisen. Det meste av økningen skyldes økt ledighet blant arbeidsinnvandrere fra EU. Det viser Statistisk sentralbyrås ledighetstall for tredje kvartal.

Mens innvandrere utgjør 12 prosent av befolkningen og 14 prosent av arbeidsstyrken, er 35 prosent av de arbeidsledige innvandrere. De fleste ledige innvandrerne er fra ikke-vestlige land.

Innvandrere fra Afrika har høyest ledighet, med 14,1 prosent. Deretter kommer innvandrere fra Asia, med 8,8 prosent, Øst-Europa utenom EU, med 7,3 prosent og Sør- og Mellom-Amerika med 7,0 prosent. Blant innvandrere fra EU-land i Øst-Europa var det en ledighet på 6,8 prosent.

For befolkningen under ett økte ledigheten med 0,2 prosent til 2,8 prosent av arbeidsstyrken.

Innvandrermenn hadde i alt en ledighet på 6,3 prosent, mens innvandrerkvinnene lå på 7,8 prosent ledige. I befolkningen ellers var andelene ledige 2,1 prosent blant menn og 2 prosent hos kvinner. (©NTB)

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft