RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oktay Dahl: - Vi må se på de sakkyndiges plass i retten

Oslo (NTB): - Det er tydelig at vi trenger en debatt om de sakkyndige i norsk rett, sier justispolitiker André Oktay Dahl (H) etter at en ny rapport konkluderer med at Anders Behring Breivik er strafferettslig tilregnelig.

Justispolitisk talsmann for Høyre, André Oktay Dahl, mener det er interessant at det nå har kommet to vidt forskjellige konklusjoner basert på analyse av samme person.

- Og det gjør at vi må stille oss spørsmål om vi har verdens beste rettssystem, om vi har verdens beste systemer for å vurdere og må se på sakkyndiges plass i retten.

Han mener det nå blir avgjørende hva som skjer under rettssaken, og hva dommerne til slutt ender opp med når det gjelder å dømme Anders Behring Breivik.

På spørsmål om hvordan det blir for dommerne i saken til å ta stilling til tilregnelighetsspørsmålet, svarer Dahl at det han tror dommerne får en enda vanskeligere jobb.

- Når man har to motstridende rapporter er det helt klart at de får en enda vanskeligere jobb, for nå er det to grundige rapporter med hver sin konklusjon. Så det blir spennende som justispolitiker å følge denne saken. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere