RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-fakkelen tilbake til jorda

Moskva (NTB-Reuters-AF): OL-fakkelen er tilbake på jorda etter ferden ut til den internasjonale romstasjonen ISS. Fakkelen dra så videre på sin ferd fram mot tenningen av den olympiske ilden i Sotsji ved Svartehavet 7. februar neste år.

Ilden i fakkelen var slukket under den fire dager lange ferden ut til ISS og tilbake. Sist lørdag tok de russiske kosmonautene Oleg Kotov og Sergej Ryjanzkij den sølv- og gråfargede fakkelen - kalt «ildfuglen» etter en skapning i et russisk folkeeventyr - ut på romvandring.

- Den olympiske fakkelen er hjemme på jorda igjen, sa en kommentator fra USAs romfartsadministrasjon NASA. Den russiske Sojuz-kapselen som ble brukt på ferden, landet i Kasakhstan mandag morgen norsk tid, etter en tre og en halv time lang hjemtur fra ISS.

Om bord i kapselen var den amerikanske astronauten Karen Nyberg, italienske Luca Parmitano og russiske Fjodor Jurtsjikhin. - Mannskapet har det bra, het det i en kort kunngjøring fra det russiske romfartsdirektoratet Roskosmos.

Nyberg, Parmitano og Jurtsjikhin kan se tilbake på et 166 dager langt opphold om bord i ISS. Den internasjonale romstasjonen er et samarbeidsprosjekt mellom 15 land og har kostet rundt 100 milliarder dollar - nesten 615 milliarder kroner - å bygge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere