RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-guide for sportshatere

Sist oppdatert:
Sport, sport og atter sport er det som står på menyen i tiden framover. Her er guiden til hvordan du overlever de nesten 14 dagene.

(SIDE2): De olympiske leker vil for de aller uheldigste av sportshatere bety 24 timers okkupasjon av TV-apparatet. Istedenfor å se på det som et problem kommer vi med guiden til hvordan du skal overleve de neste fjorten dagene:

Vi kan med en gang advare at denne guiden er skrevet først og fremst for den kvinnelige delen av befolkningen. Er man en del av den andre halvparten foreslår vi at man prøver å henge med der man kan.

Vi tar det forresten som gitt at man prioriterer Idol fredag 10.februar.

Lørdag 11.februar
Sendingene på NRK starter klokken 10.00, noe som er en perfekt dag for å gå ut på shopping. Låning av minibank-eller kredittkort av kjæreste/ektemann/samboer er en fordel, og vi foreslår følgende framgangsmåter:
1. Skal jeg kjøpe noen øl som du har til sendingen? Kortet mitt virker ikke, så kanskje jeg kan ta med ditt?
2. Jeg tenkte jeg skulle kjøpe noe sexy undertøy til i kveld for å feire de norske medaljene, sponser du?
3. Jeg hadde tenkt å vaske rundt i dag, men hvis du sponser shopping skal jeg ikke plage deg.

OL-sendingen tar en liten pause med avdeling barn (18:30), og det er selvfølgelig en perfekt tid for å komme tilbake - levere det man har kjøpt for å dusje og skifte til kveldens høydepunkt:

Jentekvelden. Det er OL-studio hele kvelden så det er mange kvinner som gjerne blir med deg. Sørg for at den single venninna inviterer, eller inviter deg selv. Siden du har hatt kortet til kjæresten hele dagen kan du også sponse mat og drikke.

Siden den mannlige halvdelen kommer til å bli småbrisen ved tolvtiden når OL-sendingene slutter kan du inviterer ham ut på den tiden slik at han kan sponse drikke ute på byen.


Søndag 12.februar
Det starter enda tidligere på søndag, klokken 09:30 for å være nøyaktig. Send kjæresten opp og ta en lang morgen i sengen. Forlang frokost på sengen etter at han fikk nyte det sexy undertøyet natten før.

Dette er også morsdagen så det er en perfekt dag for å besøke mor. Bor hun langt borte er en femtimers telefonsamtale tingen. Far skal sikkert se sport....

NRK sender OL hele kvelden også. Det går mange gode filmer på kino, vi foreslår Brokeback Mountain.

Mandag 13.februar
Går du på skole eller nyter arbeidslivet kan det være vanskelig å unngå mannlige kollegaer som skal se skiskyting for kvinner og halfpipe for kvinner (ja, de blir desperate etterhvert). Enkelt nok betyr det at lunsjrommet er et sted man ikke ønsker å være. Ta lunsjen ute, enten med medbrakt mat for hele avdelingen (man kan planlegge dette godt: be de forskjellige ta med noe hver og del) eller lunsjmøte på en restaurant. Kall det planleggingsmøte.


Dette er også en god dag for overtid så du slipper 500m på skøyter når du kommer hjem, og man kan garantere at de sportsentusiastiske ikke jobber ekstra. På kvelden foreslår vi en klesrydd i skapet fram til Krøniken klokken 21:30.

Tirsdag 14.februar
Dette er Valentine. Bruk det for alt det er verdt. Sannsynligvis har han glemt det. Den dårlige samvittigheten han får bør du melke for alt det er verdt og sørge for at det ikke blir OL-studio på kvelden, men en middag på en bedre restaurant.

Nekter han så foreslår vi sexnekt under hele de olympiske leker. Ja, vi er så enkle.

Onsdag 15.februar
Dette er dagen med kombinert stafett, så vi foreslår en kombinasjon her også. Bruk ettermiddagen på å bytte de tingene du kjøpte på lørdag som ikke var så fine som du egentlig trodde og på kvelden setter du på TV 2 og gjemmer fjernkontrollen (husk at menn ikke klarer å flytte seg for å skifte kanal). Idol har rangen.


Torsdag 16.februar
Curling, skiskyting for kvinner og langrenn for kvinner er selvfølgelig dagen for en makeover. Bestill time hos frisøren og si at hvis kjæresten sponser legger du inn en brasiliansk voksing også. Legg til at du har kjøpt en ny sixpack til kjøleskapet (denne har du betalt selv - husk matten i det hele: en sixpack koster 80 kroner, frisørtime og voksing rundt 1500). Husk at det ofte er langåpent på torsdager.

Fredag 17.februar
Dagen starter med klassisk for menn i langrenn, og alt det slimet i ubarberte fjes er noe man selvfølgelig styrer unna. På kvelden er det selvfølgelig nok Idol og Nytt på Nytt som har rangen. En liten diskusjon rundt at mannen har okkupert TV gjør at du får din vilje gjennom.

Lørdag 18.februar
For å vise interesse for din mann kan du stå opp 09:30 og se stafetten for kvinner. Vi har aldri vunnet den, og det er lite sannsynlig at vi gjør det nå. Da har du et argument for at hvis du ser på så vinner dere ikke. Ergo kan du bruke resten av dagen på alle de tingene du egentlig ikke har tid til: Nemlig kaste alle de hullete bokserne hans, de stygge t-skjortene og alle bildene av eksene. Din kjæreste kommer til å være så opptatt med jaktstart i skiskyting at du ikke trenger å bekymre deg.


Kvelden? Ja, det ble jentekveld sist kveld - så vi foreslår følgende: Lån med deg din samboers Playstation 2 med Singstar (hvis han ikke har så kan du vedde på at noen andres kjæreste har) og si at han bør ha OL-kveld hjemme. Alle dine venniners kjærester kan komme, og dere drar til en annens med Singstar og en del flasker champagne. (De dere har stjålet fra kjærestens barskap som han skulle bruke til å feire OL-triumfer).

Søndag 19.februar
Sov til klokken 12:00, etter den tid (før har det vært herrestafett) er det totalt uinteressante ting fra OL. Så dette er dagen for forholdet. Få kjæresten til å bli med på en tur ut i skog og mark, og en bedre middag. Si at du synes dere trenger litt tid sammen. Vi hater slike utsagn og sier i stor redsel selvfølgelig ja.

Mandag 20.februar
Dette er en forferdelig kveld. Det er laghopp, og det kan du vedde mye på at vil okkupere TV-skjermen. Så, tenke deg nøye om - har du ikke tenkt på det at du trenger å begynne å trene? Jo. Dette er dagen. Si til kjæresten at du mener dere begge bør begynne på treningsstudio. Han sier garantert nei, så si at du kan gå og sjekke ett av dem og si at du kan kjøpe medlemsskap for begge. Sørg for at det blir på en regning. Problem løst.


Tirsdag 21.februar
Denne ettermiddagen skal du se sport. Ådne Søndrål skal gå 1500m på skøyter i kondomdrakt. Drit i hvordan det går og følg med på, øh, ja, skøytene. På kvelden er det lite interessant OL, så du kan få muligheten til å se Frustrerte Fruer.

Onsdag 22.februar
Ikke noe spesielt på kvelden så Idol-sendingen er reddet. Samvittigheten for overdrevent OL-titting er nok særdeles dårlig hos mannen, så gjett hvem som skal diske opp med en fancy middag?

Torsdag 23.februar
Det går mot slutten, dette går bra! Denne dagen kan du bruke på noe du har glemt så lenge: Nemlig å prøve sko som er alt for dyre. Vi foreslår at hvis du bor såpass langt borte fra et sted som har slike sko at du sykmelder deg. Har du mannlig sjef som er sportsinterressert er det lite sannsynlig at han oppdager at du er borte under kvinnestafetten i skiskyting. Du kommer selvfølgelig sent hjem. Etter å ha prøvd sko må man drikke Cosmo.

Fredag 24.februar
Titusenmeteren på skøyter er ikke lett å se på, så mannen er nok såpass sliten når kvelden kommer at du kan se Idol og Nytt på Nytt uten særlig motstand.


Lørdag 25.februar
Mange store øvelser på dagen så vi foreslår at du kommer med det glitrende forslaget om at kjæresten må nyte den siste OL-dagen og ta turen på pub for å se sporten. Selv tar du med dyna på sofaen og ser Bridget Jones-filmene på nytt med en stor boks iskrem.

Kvelden er passelig uinteressant sportsmessig så det er store sannsynligheter for at du kan få med deg mannen ut av huset.

Søndag 26.februar
Den siste dagen i OL, med femmil fellesstart for menn og kunstløp oppvisning. Den første kommer du ikke unna, men noen hint om at det kanskje er noe feminint å se på kunstløp kan bety at OL er over for denne gangen klokken 13:00....

Puh.

Likevel. Skulle det bli ille, og tipsene ikke virker kan du trøste deg med disse 50 mannfolka under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere