RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-helt og aksjemillionær

Sist oppdatert:
Ivar Formo var en langrennsgud med finansiell appetitt.
Av: Niels Ruben Ravnaas

Les også: Ivar Formo funnet druknet

OL-helten Ivar Formo var en historisk person både innen langrenn og orientering, men markerte seg de siste årene som en markant skikkelse i norsk næringsliv.

Den 55 år gamle forretningsmannen hadde mer enn et tosifret antall styreverv, flere av disse var i børsnoterte selskaper. Det var spesielt IT-selskaper som tiltrakk seg den driftige folkehelten.

Blant annet var Formo inne som både styreleder og på eiersiden i det børsnoterte it-selskapet Ignis, som designer, implementerer og vedlikeholder trådløse og trådbundne nettverk.

OL-helten hadde 5,2 millioner aksjer i selskapet, verdt rundt fire millioner kroner.

«Vollvik-yndling»

Et annet it-selskap han var styremedlem i var Captura ASA, som ble børsnotert 27. februar i år. Captura jobber med såkalt datafangst, og var tidligere en del av børsnoterte PSI. I årets tredje kvartal tok selskapet steget fra å være en IT-mygg til å få på plass en solid omsetning. Formo satt selv med 100.000 aksjer i selskapet, verdt litt over én millioner kroner.

Den tidligere skiløperen satt også med rundt en prosent av aksjene i Vollvik-babyen Dynapel. Skikongen har dessuten fått med familien gjennom selskapet Ullevål Invest AS til å eie aksjer i selskapet.

Formo satt også i styret til det svenske Cashguard, somb blant annet leverer myntautomater til dagligvarebutikker. Det norske teknologiselskapet PSI Group er en betydelig eier av Cashguard.

I tillegg satt Formo blant annet i styret til søketeknologiselskapet Stochasto som befinner seg i gråmarkedet.

OL-vinner fra Innsbruck

Langrennsløperen ble OL-mester på femmila i Innsbruck i 1976. Fire år senere tok han bronse på 15- kilometeren i OL i Sapporo. Han var med å sikre to OL-sølv og to VM-bronser i stafett.

Han var en allsidig idrettsmann, og deltok også på stafettlaget som tok bronse i VM i orientering i 1974.

Formo ble tildelt Egebergs Ærespris i 1973, og Holmenkollmedaljen i 1975.

Han ble 55 år gammel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere