RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-heltens trøblete familieliv

Foto: CHRISTOPHE SIMON (Afp)
Sist oppdatert:
Ryan Lochte (28) har det ikke lett på hjemmebane.

(SIDE2:) Den amerikanske svømmeren Ryan Lochte har tre tidligere OL – gull bak seg, og har tatt både gull og sølv i London.

Nesten hele Lochte-familien driver med svømming, men kun 28-åringen har klart å gjøre det bra innen sporten. Utenfor sportsarenaen er nemlig ikke livet like suksessfullt og enkelt for Lochte. Både faren og broren har vært aktive innen svømming, men begge er blitt arrestert, for alkohol-og narkotikaforbrytelser, skriver ulike medier torsdag.

Ville svømme sammen
Faren Steve Lochte (60) er blitt arrestert en rekke ganger. Både i desember 1995, april 2006, og juli 2010 ble han tatt for å kjøre bil i påvirket tilstand. I to av tilfellene ble tiltalen redusert til uvøren kjøring, mens i tilfellet for to år siden fikk han en dom. Han skal ha vært svært beruset da han satte seg bak rattet, og alkotesten viste dobbelt av det som er lovlig. Han ble dømt til 100 timers samfunnsstraff, og en bot på litt over 9000 kroner.

Ryans lillebror, Devon Lochte (22), ble i april i år tatt for besittelse av marihuana. Han ble tatt da han angivelig prøvde å selge narkotika til en politimann i sivil i Florida.

Devon var en lovende svømmer, og har tidligere uttalt at han håpet at han en dag kunne svømme sammen med sin bror under OL.

I et tidligere intervju med ESPN uttalte Devon at han ønsket å gå i brorens fotspor:

- Vi har et hemmelig mål. Vi har egentlig ikke sagt det til noen før, men vi ønsker å være på samme lag under OL, det ville vært det beste, sa han i 2009.

Ryan fulgte opp samme år med lovord om sin bror:

- Jeg tror at han kommer til å bli bedre enn meg. Jeg kan definitivt se ham for meg i OL , og at vi er på samme lag. Det ville betydd mye for meg.

Drømmen knust
Men slik skulle det ikke gå.

Det overrasket mange at Devon sluttet med svømming for ett år siden. Både lagkamerater og treneren skal ha vært forundret over hvorfor en person med så mye potensial ga opp sporten.

Lochte-brødrenes far skal også ha fungert som trener for Devons lag, men det ble det slutt på da han ble arrestert for fyllekjøring.

Devon ble tatt for å selge marihuana 10. januar i år. Han ble ikke siktet før i februar. Han ble beskyldt for besittelse av marihuana, med hensikt å selge. Istedenfor å møte i retten, gikk Devon med på å fullføre 200 timers samfunnstjeneste. Han fullførte 75 timer innen 5. juli, og måtte da få en spesiell tillatelse fra retten til å se broren i OL.

Dette skal ha vært Devons første møte med loven. Han skal på det tidspunktet ha bodd sammen med broren, Ryan, samtidig som han studerte ved universitetet i Florida.

- Et forbilde
Politimann Ben Tobias, og talsperson ved «Gainesville Police Department» har kommentert arrestasjonene i Locthe-familien.

Selv om han har vært borti både bror og far, har han kun lovord om Ryan. Han mener svømmeren er et godt forbilde.

- Jeg har hatt gleden av å møte ham et par ganger. Hen er en genuint snill fyr, sier han, og legger til at rullebladet hans er blankt.

Knuste Phelbs
Så å si alle i Lochte-familien har vært innom svømming. Foreldrene er svømmetrenere, og søsteren Kristin og Megan drev med sporten på høyskolen. Brandon, yngstemann, foretrekker imidlertid basketball.

Uansett brokete fortid i familien, så gjør Ryan stor suksess innen svømming, og familiene har heiet ham fram. Han kan vise til 59 medaljer til sammen. Han har flere VM-og OL-gull, i tillegg til en rekke sølv- og gullmedaljer. Han blir ofte referert til som en av verdens beste svømmere, og kan sist titulere seg med å ha knust Michael Phelps på 400 meter medley under londonlekene.

(Kilder: SplashNews/ Wikipedia/ DailyMail/ ESPN)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere