*Nettavisen* Nyheter.

OL-vinner tiltalt for kidnapping av barna

OL-mester Khalid Skah (42) er tiltalt for kidnapping, vold og grove trusler mot sine egne barn.

05.08.09 19:57

Etter flere år i Norge var Khalid Skah (42) og ekskona Anne Cecilie Hopstock (43) enige om å tilbringe 10 måneder med sine to barn i Skahs hjemland Marokko i 2006 til 2007.

Hopstock fikk permisjon fra jobben og ungene var tatt ut av skolen.

Da startet marerittet.

Ifølge tiltalen som er tatt ut mot OL-vinneren skal han ha fratatt ekskona og ungene både pass og mobiltelefoner. Han skal også ha holdt familien innesperret i månedsvis.

– Han nektet oss å snakke norsk med hverandre og låste oss inne i separate rom, sier Hopstock til VG.

Tre år i uvisse
I begynnelsen av januar 2007 rømte ekskona tilbake til Norge. Da var avtalen at barna, som har både norsk og marokkansk statsborgerskap, skulle komme tilbake til Norge samme sommer.

Slik ble det ikke.

Så startet en innbitt kamp om å få tilbake barna. Ett lyspunkt var Oslo Tingretts dom om at foreldreansvaret og den daglige omsorgen for barna skulle tilfalle den 43 år gamle moren.

Problemet var imidlertid at ungene fortsatt befant seg hos far.

Helt til nå.

Dramatisk flukt
Den 19. juli i år klarte nemlig barna å rømme via taket på boligen de angivelig skal bli holdt mot sin vilje og ned i bakgården.

Derfra gikk flukten til sentrum av Rabat der de fikk kontakten den norske ambassaden som sendte en tjenestemann for å plukke dem opp.

Etter noen dager i den norske residensen i Rabat, der Skah skal ha rettet trusler mot flere av ambassadens ansatte, gikk turen hjem til den ventende moren i Norge.

Skah har imidlertid ikke gitt opp kampen om barna. Han mener det nå tvert imot er Hopstock som har kidnappet barna.

– De har vært forsøkt bortført to ganger tidligere. Etter dette leverte jeg en klage til påtalemyndigheten i Rabat, sier Skah til nyhetsbyrået AFP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.