RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

OL-vinner uten lag: - Forhandler ikke med andre

Sist oppdatert:
Samuel Sánchez anser seg fremdeles som Euskaltel-rytter.

Euskaltel-kaptein Samuel Sánchez står overraskende nok på listen over ryttere som ikke har signert avtale foran 2014-sesongen.

35-åringen skylder på uenighet med arbeidsgiveren. Selv om det baskiske lagets World Tour-satsing blir lagt ned, har partene enda ikke blitt enige om et sluttvederlag for Sánchez – som har avtale ut 2015.

- For å være ærlig, hadde jeg aldri forventet å havne i en slik situasjon. Men de eneste jeg forhandler med nå er Euskaltel, sier Sánchez i et intervju med ciclismointernacional.com.

Kobles til Dubai
Oviedo-mannen ble olympisk mester i 2008. En prestasjon han fortsatt ser på som karrierens høydepunkt.

I en alder av 35 år, er han likevel ikke klar for å legge opp. På ryktebørsen har han både blitt koblet til «nye Euskaltel» med forme 1-fører Fabio Alonso i spissen.

Så brøt forhandlingene sammen.

- Hvor involvert var du i Alonsos interesse for Euskaltel?

- Jeg hadde ingenting med det å gjøre. Fernano elsker sykkelsporten, og det er ingen nyhet at han ønsker seg sitt eget lag. Hvorfor forhandlingene brøt sammen kjenner jeg ikke til. Det må du spørre partene som var involvert om.

Koblet til Sky Dive Dubai
Deretter har han blitt koblet til et lag på tredje øverste nivå i sykkelsporten – med base i Dubai (!).

- Var det noe i snakket om at du ville fortsette karrieren i Dubai?

- Jeg dro dit på ferie og takket være en bekjent fikk jeg møte sykkelpresidenten der borte. Jeg fikk et innblikk i hva de ønsker å gjøre i framtiden, og for meg hadde det vært spennende å møte en annen sykkelkultur og se hvordan de ønsker å forene den med verdenstouren.

- Du har et stort navn og er attraktiv for sponsorer; Er det ingen muligheter for at du kan tiltrekke deg sponsorer og laget et eget lag?

- (latter) .. med den økonomiske krisen i Spania, er det vanskelig å drive et lag. Spania har vunnet alt i år: Beste lag, beste syklist, beste nasjon, men likevel finnes det omtrent ikke sykkellag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere