Ola Borten Moe ber partifellene roe seg ned

Oslo (NTB): Sp-nestleder Ola Borten Moe mener forholdet til partileder Liv Signe Navarsete er uproblematisk. Nå ber han partifellene roe seg ned, så ledelsen får gjort jobben sin.

- Det er ingen hemmelighet at vi av og til er uenige, men ikke mer enn at det bør være håndterbart, sier Borten Moe til Aftenposten om forholdet til Navarsete.

Den tidvis omstridte nestlederen i Senterpartiet kjenner seg ikke igjen i det krisepregede bildet han mener mediene har skapt av situasjonen i partiet og partiledelsen. De negative sidene ved forholdet mellom ham og Navarsete er blåst opp, mener han.

- Jeg mener vi har et forhold oss imellom som er uproblematisk når det gjelder å sitte i samme arbeidsutvalg og lede partiet i lag, sier Borten Moe.

Både VG og Aftenposten mener nestlederen ikke ønsker noe ekstraordinært landsmøte, slik deler av partiet nå ifølge NRK jobber for å samle flertall for. Den direkte foranledningen til bråket som rir Sp om dagen, er evalueringsrapporten som blant annet feller en hard dom over samarbeidsklimaet i partiledelsen.

- Nå er det viktig å mane til ro, slik at partiet får håndtert dette, sier Moe. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.